Nieuwsbrief December 2017

      Comments Off on Nieuwsbrief December 2017

Lees hier de laatste nieuwsbrief van Stichting Los Cachorros.

Met onder meer nieuws uit in Ayacucho

Workshops en educatie

In de gaarkeuken CEDIF San Melchor kregen de bezoekers twee workshops over zelfverdediging. Er deden 64 mensen aan mee.
In de gevangenis werden drie workshops over seksuele voorlichting en voorbehoedsmiddelen gegeven, met een totaal van 81 deelnemers.
De kinderen in de nachtopvang kregen in november workshops over drugspreventie, seksuele overdraagbare ziektes, voorbehoedsmiddelen en het zoeken naar werk.
De mobiele school trok er in november vier keer op uit. 61 kinderen deden mee aan de straateducatie.

Nachtopvang

In november maakten veertien jongeren gebruik van de nachtopvang. Drie van hen zitten in een proces van terugkeer naar huis, ze komen minder vaak naar de nachtopvang en de nazorg is gestart door middel van huisbezoeken.
In oktober en november vonden 21 huisbezoeken plaats bij elf gezinnen. Hierbij werd de familie geïnformeerd hoe het met hun kinderen gaat. Er wordt ook samen gekeken wat er in huis en in de onderlinge relaties beter kan.
De terugplaatsing van Alfredo is met succes afgerond. Het eindgesprek met zijn moeder heeft plaatsgevonden en Alfredo is blij dat hij weer thuis bij zijn moeder en broertje woont.
Deze maand in Julio jarig geweest, maar deze dag had een zwart randje voor hem. Het is de eerste verjaardag die hij zonder zijn moeder moet vieren omdat zij verdwenen is.

Medische hulp

Een kind is geholpen aan een lelijke hondenbeet en een ander is behandeld voor schimmel. Uit medisch onderzoek bleek dat enkele kinderen besmettelijke parasieten hebben opgelopen. Uit voorzorg hebben alle kinderen, teamleden en hun families medicijnen gekregen om deze parasieten tegen te gaan.

Lees meer…