Intussen bij Los Cachorros in Ayacucho

      Comments Off on Intussen bij Los Cachorros in Ayacucho

door Alanya

In augustus hebben we de kinderen meegenomen op een wandeling in Paccaycassa. Boven op de berg daar staat een beeld van Jezus. Het was weer eens ontzettend warm en de klim naar boven was daardoor voor iedereen best zwaar. Maar uiteindelijk is iedereen boven gekomen en hebben we uitvoerig foto’s gemaakt.

Toen we weer beneden waren hebben de kinderen een wedstrijdje gevoetbald tegen de jongens uit het dorp. Dik gewonnen natuurlijk! Fanatiek als ze zijn.

Abel is ingeschreven bij een voetbalacademie. Hij hoopt ooit met voetballen zijn geld te kunnen verdienen. Verder wordt er door de medewerkers van Los Cachorros hard gewerkt om de kinderen te begeleiden en dat is soms niet gemakkelijk door de bagage die de kinderen meebrengen wanneer we ze bij Los Cachorros opvangen.

Gelukkig zijn er veel successen te vieren. Allereerst weten we steeds meer kinderen te bereiken waardoor dag- en nachtopvang steeds goed bezet zijn. Daarnaast weten we ook regelmatig kinderen terug te plaatsen bij hun familie. Zo zijn Heidi, Alfredo en John weer terug geplaatst bij de families. Katerin is bij haar tante in Lima gaan wonen die haar op ons aandringen heeft ingeschreven op een school. Natuurlijk is het voor ons daarmee niet klaar. We houden nog lange tijd contact met de families om te kijken of alles goed blijft gaan.

We blijven er fanatiek op uit trekken met onze mobiele school. Daarmee trekken we veel aandacht van jong en oud. Onze straatwerker Delmir is daarbij wel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Zij werken met de kinderen aan de werkbladen. Gelukkig komen er binnenkort weer drie nieuwe vrijwilligers uit Frankrijk om ons daarbij te helpen.

Aan het woord:

Armemio Escriba Ayala

(nachtopvang los Cachorros)

“Es una maravillosa experiencia ser parte del equipo de la fundación Los cachorros, por que es un equipo esta sociedad, guidandolos por el buen camino de la vida, con el deseo de que sea un mejor mañana unido u humanístico que busca ayudar, orientar a los niños(as) y adolescentes más vulnerables de para todos ellos”.

“¡Fumate la vida, inhala la felicidad y exhala la tristeza!”
“¡La vida siempre te pondrá obstáculos, pero los limites los pones tú!”

“Het is een geweldige ervaring om deel uit te maken van het team van los Cachorros omdat het een club is die alle meest kwetsbare kinderen en jong-volwassenen probeert te helpen met het vinden van de juiste weg in het leven en die hen een betere dag van morgen toe wenst.”

“Rook het leven, inhalleer het geluk en blaas de triestheid weg!”
“Het leven zal altijd obstakels met zich meebrengen maar je bepaalt zelf waar de grenzen liggen!”

Armenio Escriba Ayala
(24 años – antropólogo social, educador del centro de atención nocturna)